15°C
2021. február 26. ( péntek )

Virágültetés
A mai napon közel 3000 db virágpalántát ültettünk el közterületeinken, hogy szebb és komfortosabb legyen településünk.
Bővebben...
Koronavírus szűrővizsgálat
Kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indul a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.
Bővebben...
E-Önkormányzat kép

Nagydorog Nagyközség Honlapja

Koronavírus szűrővizsgálat

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

 

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyidolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

 

A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatott, hogy Nagydorog település bekerült a mintába, így a településén élők közül 28 előre kiválasztott személyt kérnek, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.

 

A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.

 

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.

 

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

 

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégzik a szűrést.

 

Fontos kiemelni, hogy a vizsgálat nem jár semmilyen fájdalommal, rövid idő alatt megvan.

 

Kérem, hogy a kiválasztott személyek lehetőség szerint mindenképpen vegyenek részt, hogy az országos vizsgálat minél sikeresebb, eredményesebb legyen!

 

További információkat találhatnak a https://pte.hu/hu/covid/hirek oldalon is.

 

 

Nagydorog, 2020. 05. 07.

 

            dr. Orova Dániel

            jegyző

Ön itt van: Főlap Közérdekű Koronavírus szűrővizsgálat