0°C
2021. január 15. ( péntek )

Virágültetés
A mai napon közel 3000 db virágpalántát ültettünk el közterületeinken, hogy szebb és komfortosabb legyen településünk.
Bővebben...
Koronavírus szűrővizsgálat
Kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indul a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.
Bővebben...
E-Önkormányzat kép

Nagydorog Nagyközség Honlapja

Az iskolások műsora is színesítette az '56-os megemlékezést Nagydorogon

Minden korábbinál többen vettek részt Nagydorogon az ’56-os községi megemlékezésen. A műsor elején a település polgármesterének, Borbélyné Töttösi Ágnesnek köszöntőbeszéde, majd Dr. Téglási Imre irodalomtörténész visszaemlékezése hangzott el, aki hangsúlyozta, hogy „Nagydorogon győzött a forradalom”! Ez a győzelem lelki győzelem volt!

A forradalmat leverték ugyan, de a szabadság eszméjét nem tudta leverni az elnyomó kormány, mondta Dr. Téglási Imre, akinek az édesapja a forradalom idején nemzetőr parancsnok volt Nagydorogon, majd a megtorlás időszakában elhurcolták, megkínozták és munkatáborba vitték. A megemlékezés további részében a nagydorogi iskolások zenés-verses műsora következett, Jaksáné Pongó Anita koreográfiájával. A gyerekek műsora a forradalmi megemlékezésen túlmenően jelezte az iskola és az önkormányzat közötti jó kapcsolatot is, melyet nagyon fontosnak tart az új nagydorogi polgármester, aki bízik az intézményi kapcsolatok még szorosabb elmélyítésében.

fotó: Jenei Ferenc

Ön itt van: Főlap Rendezvény Az iskolások műsora is színesítette az '56-os megemlékezést Nagydorogon